8. Počátek každé bohumilé činnosti je vzývání jména našeho Pána Ježíše Krista s vírou a prosba za pokoj a lásku, které z Něho vyzařují

Počátkem každé bohumilé činnosti je vzývání s vírou spasitelného jména našeho Pána Ježíše Krista tak, jak to On sám zjevil: „Beze mne nemůžete dělat nic[1] a v tomto vzývání prosit o pokoj a lásku. Za pokoj, protože jak píše apoštol: „Modlit se má bez hněvu a sváru.“[2] Za lásku, protože Bůh je láska; kdo zůstává v lásce, zůstává v Bohu a Bůh zůstává v něm.[3] Tyto dvě věci, pokoj a láska, nejen že činí modlitbu správnou, ale i samy se opět z této modlitby rodí a vyzařují se jako neodlučitelné Boží paprsky, vzrůstají a mění se k dokonalosti.

 Předcházející kapitola    Obsah    Další kapitola

 



[1] Jan 15.5

[2] 1Tim 2.8

[3] 1J 4.16


Tato strana je archivovane spolecne se starou verzi webu www.fatym.com (nova verze od roku 2007 je zde) a je umistena na serverech A.M.I.M.S. Na serverech A.M.I.M.S jsou dale hostovany Internetova televize TV-MIS.cz, TV-MIS.com, Casopis Milujte se!, on-line internetove prehravace JukeBox TV-MIS.cz (hudebni) a TemaBox TV-MIS.cz, virualni pout do Svato zeme a na Sinaj - svata-zeme.tv-mis.cz, weby poute.eu, ps.oblati.cz a rada dalsich projektu.