Zajímavé...

Katolický bedekr (průvodce) sekulárního Západu - recenze knihy Lvi přicházejí

heinzseligenstadt, CC0,  Public Domain, pixabay.com Recenze knihy Lvi přicházejí - Proč Evropa a Amerika směřují k nové tyranii, jejímž autorem je Vladimír Palko, bývalý slovenský ministr vnitra.
Beseda s ním a prezentace knihy bude 17. března 2016 v 18 hodin na Fakultě sociálních studií v Brně. - (více zde)

Autorem recenze je Karel Komárek





Dostal jsem ji nečekaně na lidoveckém bále: knihu Lvi přicházejí, vázanou v černých deskách, s kterými kontrastuje zlatý podtitul Proč Evropa a Amerika směřují k nové tyranii, levně upravenou a vytištěnou, vydanou u drobného nakladatele, který i v rámci své konfese patří spíš k vyhraněným individualitám než k poklidnému střednímu proudu.

Autor je bývalý slovenský ministr vnitra: jeho jméno mi nic neříká, jeho příslušnost ke Křesťansko-demokratickému hnutí nevylučuje různé postoje od kompromisů s liberálním světem až po vlastenecké vymezování se „proti všem“… Na první pohled zas nějaká katastrofická vize, něčí soukromá apokalypsa (podle vzoru „soukromé zjevení“), další spiklenecká teorie, že současnou euroamerickou politiku i naši vlast a církev řídí zákulisní organizace nastolující světovládu, ze které nebude úniku…

Mám to číst, když mám stůl plný knižních novinek a zprávy ze světa čím dál víc zneklidňují? Co když mě to ovlivní? Nestanu se příslovečným čtenářem jedné knihy, který pak o ní vykládá všude, kam přijde, a málem se nebaví o ničem jiném? Určitý barometr tu představuje autor úvodu politolog Stanislav Balík: jak ho znám, ten by tendenci k nějakému extremismu nezaštítil. Pomalu začínám číst, a najednou zjistím, že čtu rychle. Jako přispěvatel médií i odborných filologických časopisů musím uznat, že autor má tzv. lehké pero: vyjadřuje se srozumitelně a přehledně a neubližuje tím vydatnosti obsahu ani kvalitě argumentace. I samo téma nakonec způsobí, že čtení neodolám.

+ + +


Kniha líčí současný politický vývoj v zemích Severní Ameriky a západní a střední Evropy takto: Vládnou tu parlamentní demokracie, vzešlé z nepochybně svobodných voleb. Ale v posledním čtvrtstoletí – po pádu komunistických diktatur počátkem 90. let – se tu viditelně omezují některé občanské svobody, všeobecně uznávané a zakotvené v zákonech, především svoboda projevu a vyznání, a také jejich zdroje – svoboda svědomí a mínění. Tedy to, co potlačoval komunismus. Omezují se paradoxně hlavně v západních státech s dávnou demokratickou tradicí. Ovšem ne totálně, ale jenom u vybraných směrů a jejich stoupenců.

Kdo je dnes na Západě stíhán pro své přesvědčení? Kdo chce na pracovišti nosit křížek na krku. Kdo zdvořile oslovuje klientky potratových klinik. Zdravotník, který odmítá provádět interrupce nebo který jenom upozorní zájemce na jejich rizika. Učitel, který svým žákům středoškolákům promítá záběry interrupce, i když si předem vyžádal jejich souhlas. Majitel penzionu, který nechce ubytovat účastníky homosexuální párty, a cukrář, který na ni odmítá dodat dorty s jejich symboly. Úředník, který neoddá pár stejného pohlaví, a církevní charitní instituce, která by takovému páru nesvěřila sirotka k adopci. Psychiatr nabízející pomoc tomu, kdo se chce dobrovolně zbavit homosexuálních sklonů. Politik, který se přizná, že o některých stylech lidského chování a jednání si myslí totéž, co o nich píše Katechismus katolické církve. Kazatel, který veřejně čte a komentuje, co o tom píše bible.

Autor z toho dedukuje závěr, který zní dost tvrdě: na Západě začíná pronásledování křesťanů. Zatím není tak drastické, jak bývalo za bolševiků, ale nepříjemné: ztráta zaměstnání, pokuta případně vedoucí k bankrotu, neschválení do politického grémia, krátkodobé zadržení policií, v nemálo případech i odnětí svobody. K tomu vždycky společenská diskvalifikace a útoky médií.

Kniha uvádí stovky jmenovitých příkladů. Nejvíc čerpaným zdrojem jsou kanadské internetové stránky Life Site News (tím větší dík za knihu, protože neumím anglicky), pak různá přátelská i nepřátelská média, též vlastní zkušenosti autora z prostředí domácí i mezinárodní politiky.

Co se to stalo se svobodným světem? Kniha nabízí zhruba toto vysvětlení: Svobodu si čím dál víc nárokují jedinci i skupiny pro maximálně pohodlný a příjemný styl života. Slábne-li ve společnosti víra v Boha a autorita církve, prostě padají-li morální zábrany, dochází k legalizaci zatím nezákonných činů: interrupce (tu ovšem první povolil Sovětský svaz a pak nacistické Německo), eutanazie nejdřív postižených a nevyléčitelných (opět Hitlerovo prvenství) a později kohokoli na požádání, chirurgická změna pohlaví a umělé oplodnění. Volnost v partnerských vztazích vede k rozpadu tradiční rodiny a k nárůstu homosexuálních soužití. Z legislativy národních států se tyto vymoženosti dostaly do mezinárodního práva a také do politické ideologie: prezentují se jako nepochybná lidská práva, a kdo by proti nim něco namítal, kdo by třeba jenom upozornil na jejich škodlivé vedlejší účinky, bývá obviněn, že je proti lidským právům a omezuje svobodu druhých. Souhlas s tím, že člověk si smí svobodně zvolit sexuální orientaci i pohlaví, ukončit život nenarozeného dítěte, bezmocného starce i ten svůj, že mu stát musí tyto možnosti garantovat a nikdo mu je nesmí rozmlouvat, že manželství a rodina jsou i jiné svazky než otec + matka + děti, to všechno je epochální změna, které se nejen tady říká antropologická revoluce. Jan Pavel II. to nazýval „kultura smrti“ a autor poznamenává, že to vůbec není obrazný název.

Proč tomu opravdoví demokrati nezabránili? Dočteme se tu politologicko-kulturní zdůvodnění. Mnohé ideje této revoluce, třeba útok na rodinu a církev, hlásali už klasikové marxismu, a v západních kapitalistických zemích byla vždycky silná levice. Autor znázorňuje, jak probíhal komunistou Antoniem Gramscim projektovaný „dlouhý pochod institucemi“, který prosazoval liberální a levicové smýšlení, jak zklamali mnozí katolíci v politice, kteří pod heslem, že víra je soukromá záležitost, klidně podepisovali nebo iniciovali zákony odporující křesťanské morálce. Jedno zajímavé srovnání: John F. Kennedy v předvolební kampani sliboval, že nebude křesťanské zásady přenášet do politiky. Spisovatel Hillaire Belloc naopak přišel před anglikánské voliče s růžencem a jasně vyznal, že je katolík. Autor zřejmě sám odpozoroval, jak jsou vůdci antropologické revoluce na politických fórech agilní a hlasití: „Proti tomuto nadšení stojí malátnost křesťanských politiků v parlamentu,“ (s. 237). Právě to je, kromě pravdivého pojmenování stavu současné západní společnosti, druhé hlavní téma Palkovy knihy: totiž varování před zradou formálně křesťanských politiků (a jejich stran), kteří jsou často nejen mdlí, nýbrž se mnohdy aktivně podílejí na pronásledování křesťanských hodnot a jejich nositelů. Komunisté v západních zemích si zjednávali stále větší vliv, a když padly východoevropské bolševické režimy, hledali si spojence mnohem víc mezi jejich exponenty než mezi disidenty: také k tomu kniha přináší mnoho varujících dokladů. Autor to aforisticky shrnuje: jestliže nezvítězili Leninovi bratři, vítězí na Západě Leninovi bratranci.

Podobnosti s komunismem, na který si dobře vzpomínáme, jsou zarážející. Kandidát na eurokomisaře Rocco Buttiglione dostal od poslanců výboru pro občanské svobody otázku, jaký má názor na homosexualitu. Odpověděl, že jako katolík ji pokládá za hřích. Načež byla jeho kandidatura zamítnuta, zatímco několik bývalých východoevropských komunistů přes unijní strážce občanských svobod prošlo. Autorovi i nám to připomíná otázky z bolševických kádrových pohovorů: Jak ses vyrovnal s náboženskou otázkou? Jaký máš postoj k událostem roku 1968? Leninovým bratrům tenkrát a bratrancům dnes nejde jen o občanskou loajalitu: chtějí adepty různých funkcí i pracovních pozic přimět, aby také výslovně odsouhlasili předepsanou ideologii. Ti katoličtí lékaři a učitelé a hoteliéři a cukráři, o kterých jsme psali o kus výš, přece nikoho neohrožují: zastánci protikladného životního stylu mají spoustu svých klinik, škol, penzionů a podniků, kde jim bez zábran vycházejí vstříc. Ale chtějí provokovat, donutit své protivníky (v tomto případě věřící), aby aspoň panáčkovali pro jejich zábavu a proti své vůli. A právní řád to umožňuje.

Dalších paradoxů uvádí kniha plno. Veřejně hájit interrupce se smí, ale zveřejnit snímky potraceného plodu se nesmí. Vážně se uvažuje o legalizaci pedofilie, ale pedofilní kněží okamžitě vyvolají bouři hněvu. Katoličtí pro-life aktivisté mnohokrát nenajdou zastání u veřejnosti ani u soudů, ale několikanásobného vraha Johanna Unterwegera se zastala rakouská komunistka a spisovatelka Elfriede Jelinek, protože ve vězení také literárně tvořil. Škoda, že jsem to nevěděl před dvanácti lety, kdy Elfriede Jelinek dostala Nobelovu cenu za literaturu a já jsem četl v literárních časopisech ukázky jejího díla: jsem z moderní literatury zvyklý na všelicos, ale tehdy jsem si řekl, že takové umění si nezaslouží Nobelovy peníze, nýbrž jeho vynález zvaný dynamit. Samozřejmě že to nemyslím vážně, nic proti svobodě projevu... O některých vůdcích antropologické revoluce, které tu autor zmiňuje, se dočteme v podobně zaměřené knize Donalda DeMarco a Benjamina Wikera Architekti kultury smrti, kterou česky vydalo nakladatelství Res Claritatis roku 2011.

Kniha je naditá fakty, ze kterých se skládá celkový obraz situace, a teprve na straně 310 je klíč k jejímu hlavnímu titulu: „Lvi přicházejí do arény. Vrčí o toleranci. Pravda je taková, že v prostoru euroamerické civiliace začalo nové pronásledování křesťanů.“

Kniha Lvi přicházejí vyšla původně slovensky v roce 2012 a na internetu dostupný časopis Impulz (č. 4, 2012) jí věnoval blok komentářů, do kterého přispěli mj. Ján Čarnogurský, František Mikloško a Alexandr Tomský. České vydání v Kartuziánském nakladatelství Brno je doplněno o nové informace až do roku 2015. Autor, bratislavský rodák Vladimír Palko, vystudoval matematiku, po pádu komunismu působil jako náměstek ředitele Federální bezpečnostní informační služby, ministr vnitra a poslanec, nyní vysokoškolský pedagog v oboru informatiky.

+ + +


Dočítám knihu a dopisuji recenzi. V mém okolí a tam, kam chodím, je zatím klid. Zítra půjdu do jednoho řeholního kostela: je tam devadesátiletý páter, který v padesátých letech seděl v Leopoldově, a jeho mnohem mladší spolubratři, kteří už mohli studovat na Západě. Pozítří půjdu do práce, kde mám na stole křížek a mariánský obrázek. Náš nový vedoucí mě trumfl: dal si na stěnu do kanceláře, kam chodí veřejnost, větší kříž ve stylu byzantské ikony. Redakce mi recenzi zveřejní a nebudeme za to popotahováni. Lvi jsou ještě daleko, ale kniha přišla včas, než bude pozdě. Nejsem schopen ověřit v ní každý údaj, ale nemám důvodu jí nevěřit. Jak pravil Švejk: „Kdyby toho byla jen polovička pravda, měl by císař pán ostudu pro celý život.“ Nenaočkovala mi stihomam, ani mě neobrala o naději.

Karel Komárek


Převzato z www.sklenenykostel.net, článek z 15. 3. 2016 zde.

kniha LVI PŘICHÁZEJÍ,  Vl. Palko, www.kosmas.cz

Sdílet

Související články:
Pronásledování křesťanů ve světě se stupňuje (19.11.2017)
Bretonsko: příkaz odstranit kříž od sochy Jana Pavla II. vyvolalo spor s Polskem/+zpravodajství: Život Cirkvi vo svete 43/2017 (30.10.2017)
Západ opustil křesťany na Středním východě a nechal je vyhynout. Ve svých zemích jsou občany druhé kategorie a nejsou rovnocenní s muslimy (22.10.2017)
Bohaté země se pomalu, ale jistě, připojují k seznamu zemí, ve kterých pronásledují křesťany (22.10.2017)
Proč křesťané váhají, když jde o perzekuci křesťanů v zahraničí? (01.10.2017)
Jak došlo k rušení jezuitů (20.09.2017)
Skutečný důvod, proč katolíci nemohou být svobodní zednáři (28.08.2017)
Křesťané se mohou stát oběťmi nové strategie proti extremismu (27.08.2017)
Švédsko iráčance, která je před deportací: její problém, že se stala křesťankou (17.08.2017)
Železná pěst politické korektnosti naší doby (10.05.2017)
Kresťanofóbie v Evropě: Britská zdravotní sestra čelí tvrdému trestu. Důvodem jsou rozhovory o víře s pacienty s rakovinou (12.04.2017)
Pokud ve firmě zakáží nosit křížek, není to diskriminace (15.03.2017)
Proč křesťané v USA volili Donalda Trumpa ? (09.02.2017)
Arcibiskup Irbílu: Trumpova opatření vítáme, jejich mediální cejchování nám škodí (06.02.2017)
Petr Jašek pomáhal křesťanům, odsoudili ho na dvacet let (30.01.2017)
Roste pronásledování křesťanů, alarmující je situace v Asii (13.01.2017)
Dva roky vězení a 30 tisíc euro pokuty za (pravdivé) informace o potratech (14.12.2016)
Nesnášenlivost vůči křesťanům roztáčí nebezpečnou spirálu (09.12.2016)
O zázracích a milostech uprostřed syrské války (06.12.2016)
* Soud s českým misionářem v islámském Súdánu
* Zachraňme Petra Jaška - petice
(15.11.2016)
Proč se pronásledování křesťanů zhoršilo v každé zemi, kterou "osvobodilo" USA? (28.10.2016)
Kříž – symbol nenávisti v dnešní Evropě? (18.09.2016)
Nejméně dvě stě padesát francouzských kostelů čeká demolice (11.08.2016)
Předseda ČBK k útoku v Saint-Etienne-du-Rouvray
+ řada odkazů k události (doplněno)
(28.07.2016)
Turecko: Demonstranti vtrhli do kostelů (25.07.2016)
V Evropě roste diskriminace křesťanů (11.07.2016)
Nový způsob jak zachránit Asii Bibi (24.06.2016)
Proč se Evropa odkřesťanšťuje? "Antifašisté" nám chtějí vzít ještě i Vánoce a Velikonoce (12.06.2016)
Ježíše by dnes nepustili na britskou univerzitu – kvůli extrémismu (07.06.2016)
* EU prodloužila sankce proti Sýrii
* 1. 6. den modliteb za mír v Sýrii
(31.05.2016)
Aleppští katolíci prosí, aby se v neděli 8. května sloužily bohoslužby za mír v Sýrii (07.05.2016)
6. neděle velikonoční - den zasvěcený modlitbám za pronásledované křesťany ve světě (26.04.2016)
Salesián Tom žije, vzkázala indická ministryně (05.04.2016)
Aktualizováno: Islamisté ukřižovali kněze na Velký pátek (28.03.2016)
Uneseného salesiána chtějí prý na Velký pátek ukřižovat (24.03.2016)
Svědectví sestry, která unikla teroristům v Adenu (23.03.2016)
BRNO: Beseda s Vl. Palkom, autorem knihy LVI PŘICHÁZEJÍ (13.03.2016)
Víra v republiku vede do zednářské lóže - říká prezident Holland (10.01.2016)
Křesťanka odsouzená za urážku Mohameda: Odpouštím vám (29.12.2015)
Biskup Battah: Násilí boří kostely a domy, ale nemůže zničit víru v srdcích (20.12.2015)
153 pronásledovaných křesťanů míří do České republiky (18.12.2015)
V Německu došlo k fyzickým útokům na aktivisty, kteří se staví proti sexualizaci dětí (11.11.2015)
Video: VINNÉ TICHO (2nd Edition) o pronásledování Církve v Iráku... (10.11.2015)
Clintonová přirovnala pro-life zastánce k "teroristům" (28.09.2015)
Zatčení Kim Davisové je jen ukázkou toho, co čeká Ameriku (22.09.2015)
Biskup Aleppa: Masový odchod syrských obyvatel je účelový (20.09.2015)
O imigraci jinak (17.08.2015)
Nejvyšší soud Pákistánu přezkoumá případ Asie Bibiové (22.07.2015)
Jsi křesťan? Potřebuješ převýchovu ! (09.07.2015)
Vzpomínka na paní Nekudovou z Rosic (02.07.2015)
* Američtí biskupové: Podstata manželství se po pátku nezměnila
*Americký nejvyšší soud útočí i na náboženskou svobodu
(30.06.2015)
Video/svědectví: Co znamená být křesťanem v Sýrii (20.06.2015)
* Genocida? Tažení Islámského státu jsou náboženské čistky
* Je islám náboženstvím války, nebo míru?
(20.06.2015)
Kampaň ISIS za náboženské vyhlazení (28.05.2015)
KONFERENCE OBSE: Zločiny proti křesťanům V Evropě narůstají (23.05.2015)
Francouzi odstraní památník Jana Pavla II. (18.05.2015)
Hilary Clintonová na summitu žen: Hluboce zakořeněné kulturní zvyky a náboženská víra je třeba změnit (06.05.2015)
Útoky na arcibiskupa San Franciska (30.04.2015)
Kněz z Aleppa: Církev může žít i bez kamenných budov (30.04.2015)
Mnozí britští křesťané se bojí v práci přiznat ke své víře (14.04.2015)
Kardinál Duka k výročí Akce K (14.04.2015)
Vatikán vyslal slovenského arcibiskupa Cyrila Vasiľa do Sýrie
+ další informace o Sýrii
(17.03.2015)
Arcibiskupova otevřená odpověď politikům, kteří útočili na katolickou identitu jeho škol (07.03.2015)
Patriarcha Younan: V Sýrii je genocida, demokratické země nás zrazují (04.03.2015)
Odpustila jsem - četba na pokračování na Proglasu (01.03.2015)
Naléhavé, prosba o modlitbu za pronásledované křesťany (19.02.2015)
Žádost o pomoc (09.02.2015)
Zaměstnanec Slovenské akademie věd osočuje vědeckou obec, protože odmítá rodovou ideologii ?! (01.02.2015)
Pomozte pronásledovaným křesťanským rodinám s malými dětmi (22.01.2015)
Skotského mnicha zatkli za rozdávání letáků o mravnosti (29.12.2014)
Vatikán a Židé (03.11.2014)
BBC o španělské inkvizici (26.10.2014)
Rusové přehodnocují svůj vztah k Leninovi (22.10.2014)
Schválili trest smrti za urážku islámu pro křesťanku Asiu Bibi! (20.10.2014)
Uvědomí si mladá generace Kolik? (19.10.2014)
VATIKÁN: Komise OSN je "mečem proti náboženské svobodě" (16.10.2014)
Chládek s Babišem proti církevním a soukromým školám (08.10.2014)
Papež Benedikt se ohledně islámu nemýlil. Svět mu dluží omluvu (16.09.2014)
Návrat totality? Aktivisté chtějí TRESTAT lidi ZA VYJÁDŘENÍ NÁZORU (10.09.2014)
Zprávy o pronásledovaných křesťanech - našich bratřích a sestrách (10.09.2014)
Kéž svět slyší nářek chudých a nevinných (10.09.2014)
Aktuální situace křesťanů v Iráku (09.09.2014)
* Amnesty International: V Iráku probíhá etnická čistka
* Patriarcha Sako: Iráčtí křesťané jsou na pokraji vyhlazení
(06.09.2014)
Papežská rada pro mezináboženský dialog k situaci v Iráku (13.08.2014)
Několik fotek ze situace v Íráku (31.07.2014)
Gothoom 2014 - metalový festival není nevinným divadlem
+ Petice za jeho zrušení
(29.07.2014)
Nuncius: (Zatím ještě) maskované pronásledování křesťanů v Evropě (29.06.2014)
Meriam Ibrahim po propuštění znovu zatčena při pokusu odjet ze země (27.06.2014)
Mons. Tomasi k případu Meriam Ibrahim (30.05.2014)
V Evropě schváleno 41 zákonů omezující křesťany v praktikování víry (21.05.2014)
Estrela opět na scéně. Křesťanům chce vzít právo navrhovat změny v evropské legislativě (12.05.2014)
Vandalové nastříkali nenávistná graffiti na zdi kláštera (23.04.2014)
Záborská: Estrela chce omezit občanská práva křesťanů v EU (15.04.2014)
Křesťanské demonstrace brutálně napadeny levicovými radikály (15.04.2014)
EU plánuje zavést myšlenkovou policii "ETCR": Pokud máte "netolerantní" názor, budete kriminalizováni (09.04.2014)
EU podpořila sankce pro africké země chránící manželství (09.04.2014)
Zpřelámu ti hnáty, hnusný starče! (06.04.2014)
Evropský parlament odhlasoval sankce pro africké země podporující rodinu (30.03.2014)
Zpráva k roku 2013 o stavu náboženské svobody ve světě (15.03.2014)
OSN útočí na katolickou církev - je to předzvěst pronásledování? (14.03.2014)
Biočip - kontrola člověka -*- Plány na čipování novorozenců v USA a Evropě se vyvíjí v rychlém tempu. (20.02.2014)
Charta "laicity" v Kanadě (23.01.2014)
Trestné činy páchané homosexuály a feministkami (18.01.2014)
Italští novináři nesmí být proti "LGBT", říká vláda (11.01.2014)
otec Vojtěch Kohut, misionář ze Středoafrické republiky, prosí o modlitbu (05.01.2014)
Sociolog Introvigne o pronásledování křesťanů ve světě (01.01.2014)
... a jedinými nekrvavými místy byly tváře, po nichž stékaly slzy.. (30.11.2013)
Kard. Jozef Tomko: Novodobé pronásledování křesťanů (27.11.2013)
K VĚCI: Globální válka proti křesťanům (23.11.2013)
Každý křesťan má hrdě nosit křížek na oděvu (23.11.2013)
Televizní moderátorka vyhozena. Nosila na krku křesťanský křížek (22.11.2013)
Křesťanským menšinám ve světě hrozí zánik (15.11.2013)
Žádná ústavní svoboda svědomí. Francouzský soud rozhodl, že starostové nemohou odmítnout sňatky homosexuálů (19.10.2013)
Německá katolická RODINA musela emigrovat do USA , aby zachránila své DĚTI před státem (19.10.2013)
Křesťané mají bojovat proti NOVÉMU SVĚTOVÉMU ŘÁDU - upozorňuje arcibiskup Denveru na sympóziu ve Spišské Kapitule (01.10.2013)
O bezmeznosti zla v Sýrii mluví italský novinář propuštěný ze zajetí
+ TV dokument: Zločiny na kresťanoch v Sýrii
(18.09.2013)
Několik nových zpráv ohledně avizovaného útoku na Sýrii: (07.09.2013)
Zlomová událost (29.08.2013)
Islám a demokracie: stále jako olej a voda (28.08.2013)
Patriarcha Řehoř III.: Plánovaný vojenský útok USA je kriminální čin (28.08.2013)
Svědectví z Egypta: Dým z hořících kostelů stoupá k nebi (19.08.2013)
Nepřátelství vůči křesťanům v Evropě roste (28.07.2013)
Farář a zednář, jak se to rýmuje? (17.07.2013)
Chybí už jen gilotina? Nový francouzský zákon zakazuje vyjadřovat se na internetu "homofobně (08.07.2013)
Diskriminace křesťanů na Slovensku! Jste křesťan / ProLife? Tak nemáte právo používat slovenské vlaky! (28.06.2013)
S Michaelou Freiovou: Pronásledování křesťanů je tady ! (video) (20.06.2013)
Znásilníme tvoje děti!": Francie v područí výhružek a nové ideologie na školách (13.06.2013)
“Zombie” v ulicíh Prahy - místo procesí Božího Těla (28.05.2013)
Náboženská svoboda se nám ztrácí před očima (23.05.2013)
Nacismus a křesťanství (14.05.2013)
Sdružení Stop genocidě šikanováno Policií ČR při demonstraci za právo na život (26.04.2013)
Francouzská policie dokopala kněze, který bránil protestujícího vlastním tělem.(odkaz na video + další info) (24.04.2013)
Francouzi použili na odpůrce homosexuálních "sňatků" slzný plyn (23.04.2013)
Zatčen za tričko se symbolem rodiny (aj.). (10.04.2013)
24. březen - Den mučedníků (23.03.2013)
V roce 2012 došlo v Evropě k 67 násilným protikřesťanským výpadům (06.03.2013)
USA: Vlastníte křesťanskou firmu? Podřiďte se „OBAMACARE“! (24.02.2013)
Dalajláma proti přestupům ke křesťanství (23.02.2013)
Penzion sv. Kryštofa pokutován, protože páru homosexuálů nepřidělili manželský pokoj. (21.02.2013)
Arcibiskup: "'Homofobie' má být zločinem"
Německý katolík diskrimován za své přesvědčení
(08.02.2013)
Arcibiskup Müller: Roste uměle vyráběná zlost, jež tu a tam hraničící s náladou pogromu (06.02.2013)
Manželství ve Francii redefinováno, práva dětí nevzata v úvahu (05.02.2013)
Evropský soud rozhodl proti diskriminovaným křesťanům (04.02.2013)
Německý europoslanec k pronásledování křesťanů (31.01.2013)
O zapomenutém pronásledování křesťanů ve světě (01.01.2013)
Pronásledovaní katolíci - nové www + film Katolíci ve Vietnamu + (28.12.2012)
POTVRZENO: EU KÁDRUJE KATOLÍKY! (20.12.2012)
Opoziční katolíci "smrtí" pro náboženskou svobodu (01.12.2012)
Dvacet zemí porušujících náboženskou svobodu (30.11.2012)
Evropská komise: Ne diktát Bruselu, ale "členské státy EU" stojí za odstraněním svatozáře a dvojkříže ... (23.11.2012)
Protikřesťanské tažení EU: Berou sv. Cyrilu a Metoději kříž a svatozář! (19.11.2012)
Kdybych nebyl katolík (16.10.2012)
Netolerance-diskriminace-nenávist (15.10.2012)
Blahořečení Čtrnácti pražských mučedníků (09.10.2012)
Rostoucí diskriminace křesťanů v EU (07.10.2012)
Důsledky Obamovy zdravotní reformy - milionové pokuty pro katolický podnik (03.10.2012)
Vážná situace v Sýrii (30.09.2012)
Slovence odebrali děti. Nyní je v Británii nabízejí k adopci. (20.09.2012)
Británie: Diskriminace křesťanů / Křesťané nemají právo nosit v práci křížky (20.09.2012)
Záhadné zmizení etických klauzulí (20.09.2012)
Kard. Tauran: Svět bez Boha je nehumánní (27.08.2012)
Je „chudá Církev“ nejlepším řešením? (20.08.2012)
Vláda USA davá rok času na řešení problému reformy zdravotního pojištění (09.08.2012)
Kardinál Tauran: Útoky na křesťany jsou spolu režírované ze zahraničí (14.07.2012)
Česká republika pro Ježíše spustila nový web (10.07.2012)
Teolog-amatér Grebeníček (16.06.2012)
USA: Zákon o poskytování zdravotních služeb je pokusem o odstranění náboženství ze společnosti (15.06.2012)
10 přikázaní New Age… (12.06.2012)
Kardinál Dolan k Obamovým výrokům na podporu homosexuálních manželství (17.05.2012)
USA: Biskup Jenky ve své bojovné homilii napadl Obamovu administrativu a vyzval k odporu (07.05.2012)
USA: Kardinál Dolan řekl, že církev zanedbala učit proti antikoncepci (04.05.2012)
"Svatá válka" proti africkým křesťanům (01.05.2012)
Varování před radikálním islamizmem (28.04.2012)
O pronásledování křesťanů v pořadu ČT24 (+odkaz) (22.04.2012)
Biskupové USA vyhlásili dvoutýdenní modlitbu za náboženskou svobodu v zemi (15.04.2012)
Arabské jaro je protikřesťanské (01.04.2012)
Bratislava 25.3. 1988: Svíčková manifestace, zásah státní moci - archivní záběry (25.03.2012)
Vrchní muftí: „Kostely na Arabském poloostrově by měly být odstraněny“ (22.03.2012)
Projevy netolerance vůči křesťanům v Evropě rostou (20.03.2012)
Pokračuje spor episkopátu s Obamovou vládou (18.03.2012)
Brity zbaví symbolů víry (15.03.2012)
Liberální katolíci posloužili Obamovi jako trojský kůň (04.03.2012)
Kardinál Sarah o ideologickém vydírání Afriky politikou OSN a Západu (04.03.2012)
USA: Ohromující nenávist vůči katolíkům (21.02.2012)
Generální sekretář OSN vyzývá africké státy, aby přijaly perverzní LGBT práva (19.02.2012)
USA: EWTN žaluje prezidenta Baracka Huseina OBAMU (15.02.2012)
Diskriminace katolíků v Bosně a Hercegovině (12.02.2012)
Cenzura pastýřského listu vojenského ordináře (12.02.2012)
Ikona v kinosále (08.02.2012)
"Středověké" praktiky moderní doby? (05.02.2012)
V Pákistánu ženy od malička vědí, že je muži smějí fyzicky „trestat“ (01.02.2012)
Biskupové USA: Útok Baracka Obamy na svobodu svědomí a náboženství (23.01.2012)
Otevřený útok na suverenitu Maďarska - EU hrozí neposkytnutím finanční pomoci kvůli definici manželství (23.01.2012)
Volání světa a učení Církve / nepřekonatelný rozpor (21.01.2012)
Nový seznam pronásledovatelů křesťanů (04.01.2012)
Z křesťanského hlediska se arabské jaro ukazuje jako hrozba (01.01.2012)
Nesmyslný útok proti křesťanům v Nigérii /Benedikt XVI. k útokům na kostely v Nigerii (27.12.2011)
Federální komise USA pro monitoring náboženské svobody asi zanikne (14.12.2011)
Pravoslavný patriarcha komentuje vítězství islámských stran (13.12.2011)
Vancouverský arcibiskup vyzývá Kanaďany, aby si střežili náboženskou svobodu (08.12.2011)
Kardinál Burke: USA je krátce před pronásledováním křesťanů (29.11.2011)
Nicea: Chrám Svaté moudrosti přeměněn na mešitu (12.11.2011)
Afghánistán: Talibové plánují vyhlazení křesťanství (02.11.2011)
Křesťanky oběťmi nucených konverzí (02.11.2011)
Podpisová akce za život křesťanky! Odmítá zradit Krista, bude popravena? (30.10.2011)
Křesťané v Egyptě opět vražděni /AKTUALIZOVÁNO (17.10.2011)
Buďte silní a rozhodní: k napadení serveru www.magnificat.sk (21.09.2011)
Napadení serveru www.magnificat.sk - prosba o modlitbu (19.09.2011)
Konference o pronásledovaných křesťanech ve Znojmě (13.09.2011)
Newyorští biskupové říkají, že zákon o „manželství“ homosexuálů může být použit proti církvím (26.07.2011)
Každých pět minut je na světě zabit člověk proto, že je křesťan (26.06.2011)
Arcibiskup Vegliò: Z práce otroků dnes těží téměř všichni (23.05.2011)
Koptská cirkev v Egyptě vydaná na milost a nemilost (22.05.2011)
Británie: Křesťané se začínají bránit právní cestou proti diskriminaci (12.05.2011)
Obrovská nálož nalezená u indonézského kostola (22.04.2011)
Co přinesla Francouzská revoluce? (09.04.2011)
Výstavy STOP GENOCIDĚ 21. - 23. března (15.03.2011)
Po zbytek života jsem ohrožen (06.03.2011)
Pronásledování křesťanů ve světě (11.02.2011)
Mučedník katolické víry ve Vietnamu (09.02.2011)
Věřící křesťan nemůže být svobodným zednářem (04.02.2011)
Jezuitští mučedníci v 20. století (28.01.2011)
Mučednictví v zemi kvetoucích višní (21.01.2011)
Protestní shromáždění na podporu pronásledovaných křesťanů (17.01.2011)
Poselství papeže Benedikta XVI. ke dni migrantů a uprchlíků (13.01.2011)
Na podporu pronásledovaných křesťanů - Pozvánka (09.01.2011)
Shromáždění za pronásledované křesťany bude 18. ledna na Václavském náměstí (09.01.2011)
Poprvé zdokumentováno: Netolerance a diskriminace vůči křesťanům v Evropě (02.01.2011)
Benedikt XVI.: Náboženská svoboda jako cesta k míru (21.12.2010)
Asia Bibi nemá mnoho nadějí + další zprávy o pronásledování křesťanů (30.11.2010)
Křesťané jsou nejvíce pronásledovanou skupinou na světě (21.09.2010)
Válka není jen řinčení zbraní a potoky krve (15.08.2010)
Životní příběh oběti Anny Stangové (10.04.2010)
Křesťané ve světě - Pákistán (17.12.2009)
Křesťané ve světě - otroci v Súdánu (05.12.2009)
Strhující příběhy věrnosti japonských mučedníků (14.12.2008)
| Autor: Roman Tomek | Vydáno dne 15. 03. 2016 | 1775 přečtení | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek | Zdroj: www.sklenenykostel.ne
Nové filmy, videa a audia (mp3) pro vás:
Hledání na našem webu:
Loading
Doporučujeme:
Anketa:
Jak se ti líbí časopis Milujte se!? (viz www.milujte.se)


Celkem hlasovalo: 162863
Volná šiřitelnost:
Na obsah tohoto webu si FATYM nevyhrazuje žádná autorská práva! Obsah můžete dále používat, pokud není někde stanoveno jinak.
projekt Godzone=
Jsme mediálními partnery projektu Godzone.

Na obsah tohoto webu si FATYM nevyhrazuje žádná autorská práva! Obsah můžete dále používat, pokud není někde stanoveno jinak.
Používáme
phpRS - redakční systém zdarma.

Kontakt | O nás | Webmaster | Administrace